obliczenia na wykresach-fizyka
tomek2222:

dany jest wykres:
a)jakim ruchem poruszało sie ciało w poszczególnych etapach
b)na którym etapie szybkosc zmieniała sie najbardziej
C)jaką droge przebyło ciało w czasie pierwszych 5 sekund ruchu
d)ile wynosi szybkosc srednia w czsie całego ruchu
e) narysuj wykres przyspieszenia od czasu12246100
19 maj 14:57
Basiek: to jest V(t), czy S(t) ?
19 maj 14:58
Basiek: A)Dobra, V(t)
a) jednostajny
b) jednostajnie opóźniony
c) −II− przyspieszony
d) −II− opóźniony
e) −II− przyspieszony
f) jednostajny
g) −II− opóźniony
B) Tam gdzie "najstromiej", z tego wynikam, że 9−10 s.
C) Musisz dodać pola czterech figur

Poradzisz sobie
| | cała droga | | S | |
D) |
| = |
| , gdzie t=10s  droga do policzenia |
| | całkowity czas | | t | |
E) Tam, gdzie ruch jest jednostajny a=0, z kolei w reszcie przypadków musisz podzielić na te
| | ΔV | |
poszczególne etapy, jak powyżej  No i a= |
| |
| | Δt | |
19 maj 15:03
tomek2222: to jest v od t
19 maj 15:03