wektory - iloczyny
apytanko: Pomoże ktoś albo poda chociaż jakąś stronkę z takimi przykładami żeby to zrozumieć? ..
6. Dane są wektory a=2i−j+3k , b=6i−3j+9k , c=i , d=5i+4j+1/2k
x − iloczyn wektorowy,
◯ − skalarny
Obliczyć:
a. ax(dxc)
b. a◯(dxc)(jxi)
c. (a+b)xc
d. a◯(dxc)a
e. (axc)◯(bxd)
19 maj 13:53
19 maj 13:54
apytanko: hmmm... nie widzę tu takich przykładów ...
19 maj 14:27
19 maj 15:12
apytanko: chodzi mi o kolejność, jak są razem, czy można to jakoś łączyć bo nie wiem co do czego, a we
wtorek będę mieć to na kole ..
20 maj 18:04
Krzysiek: przecież masz nawiasy podane
20 maj 18:06