matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakiego "m" wykresy funkcji są równoległe ?
Dork:
Dla jakiego "m" wykresy funkcji f(x) = (m − 3)x − 1 i g(x) = 2x − m są równoległe ?
19 maj 13:21
k:
współczynniki kierunkowe muszą być równe czyli m−3=2 m=5
19 maj 13:23