| 5x | ||
∫ | dx | |
| −x2−2x+3 |
| 1 | ||
g(x)= | f'(x)=5x | |
| −x2−2x+3 |
| 5 | ||
g'(x)=2x+2 f(x)= | x2 | |
| 2 |
| 5 | ||
U{5}{2(−x2−2x+3) − ∫ (2x+2)* | x2 = U{5}{2(−x2−2x+3) −∫5x3+5x2 = U{5}{2(−x2−2x+3) − | |
| 2 |
| 5 | 5 | |||
x4 − | x3 + C | |||
| 4 | 3 |
| 5 | |
−>oczywiscie tak powinien wszedzie wygladac ten ulamek | |
| 2(−x2−2x+3) |
| x dx | xdx | |||
J = −5∫ | = −5∫ | = | ||
| x2 + 2*x −3 | (x + 3)*(x −1) |
| 3 | 1 | |||
−5∫[ | + | ] dx = | ||
| 4(x + 3) | 4*(x − 1) |
| −5 | |
[3*ln(x + 3) + ln (x − 1)] + C | |
| 4 |