pierw
aga: √112 * 52 − 112 *42 =?
18 maj 22:04
Maslanek: √112*42(5−1) = 11*4 √4 = 88
18 maj 22:06
Ajtek:
√112(52−42=√112*9=√121*9=√1089=33
18 maj 22:07
Maslanek: Kuźwa −,−
Dobra... Idę stąd, bo wstydem aż śmierdzi do Lichenia...

Chyba nie wrócę, póki moja inteligencja nie wróci
18 maj 22:07
Ajtek:
Obudź się, to wystarczy

.
18 maj 22:08
Maslanek: Raczej nie...

Raz w miesiącu mam dołek intelektualny na jakieś 6 dni

Taka miesiączka moja
18 maj 22:09
Ajtek:
Rozumiem

.
18 maj 22:09
picia: √112*33=11*3=33
18 maj 22:09
Maslanek: Strasznie to irytujące.

To jedyny okres, w którym muszę się wyjątkowo pilnować
18 maj 22:10
picia: juz jest....nie sprawdzilem
18 maj 22:10
aga: czemu 52 − 42 ?
18 maj 22:11
Maslanek: bo 11
2 wyrzucasz przed nawias
18 maj 22:11
aga: a moglbys to dokladniej rozpisac?
18 maj 22:18
Maslanek: 112 * 52 − 112 * 42 = 112(52−42)
18 maj 22:18
Ajtek:
Rozpisane masz w moim rozwiązaniu.
Został wyciągnięty wspólny czynnik przed nawias w ten sposób:
a*b−a*c=a(b−c)
W tym przypadku masz jeszcze kwadraty, ale to działa w ten sam sposób.
18 maj 22:20