matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
remik:
podaj zbiór rozwiązań nierówności (x
2
−4)(x+3)>0
18 maj 20:47
picia:
(x−2)(x+2)(x+3)>0 x=2 x= −2 x= −3 zaznaczasz na osi i robisz "fale".
18 maj 20:54
Eta:
(x−2)(x+2)(x+3)>0
x€ (−3,−2) U (2,
∞
)
18 maj 20:54