matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
SPRAWDZ
ewelina:
punkt A=(−
√
2
;
√
3
) należy do wykresu funkcji f(x)=x
2
+ax+2 gdy:
4
√
2
−
√
6
a)a=
2
4
√
2
−
√
6
b)a=
4
4
√
2
+
√
6
c)a=
4
25 kwi 22:22
Mickej :
trzeba rozwiązać takie coś i wyznaczyć a
√
3
=−
√
2
2
−
√
2
a+2 rozwiąż i wyznacz a
25 kwi 22:25