miejscami zerowymi funkcji są liczby
ewelina:
25 kwi 21:57
radek: x=3 i x= −2 bo jezeli licznik jest rowny 0 to i F(x)= 0 w tym przypadku
25 kwi 22:00
tim: radek − no ok, ale jeszcze założenia..
26 kwi 08:34
@Basia: Witaj Tim!
2x2+8 >0 dla każdego x czyli x∈R
formalnie rzecz biorąc powinno się to napisać
26 kwi 08:40
tim: No wiesz, na maturze... uznaliby że nie wiesz..

PS. Już wróciłem
26 kwi 10:09
@Basia: Nic się nie dzieje. Teraz ja wybywam na godzinkę.
26 kwi 10:15
radek: aa ok dzieki , bede pamietac o tym ;e
26 kwi 11:48