matematykaszkolna.pl
Godzio Basia: Godzio jesteś ? Zgłoś się !
18 maj 18:40
Godzio: Jestem !
18 maj 19:06
18 maj 19:10
Basia: A jesteś już. To zwolnisz jakby co Trivila z obowiązków "strażnika". Patrz https://matematykaszkolna.pl/forum/146850.html Napiszę potem do Jakuba, bo chyba jednak jakieś nicki muszą w końcu być zastrzeżone. To spamujące stworzenie (po zablokowaniu) wlazło na forum z moim nickiem i spamowało dalej. Musiałam sama siebie zablokować.
18 maj 19:11
Jack: ja też dwóch zablokowałem...
18 maj 22:29
Basia: Zablokowałam tego spamera posługującego się Godzia i moim nickiem skutecznie, ale w ten sposób zablokowałam też Godzia i siebie. Dopiero przed chwilą Jakub nas odblokował. Dobra wiadomość jest taka, że Jakub podjął decyzję o wprowadzeniu rejestracji nicków (tylko dobrowolnej, dla zainteresowanych). Z tych zarejestrowanych nikt inny nie będzie mógł korzystać. Zła taka, że to najwcześniej za tydzień, bo Jakub wyjechał i do domu wróci dopiero w czwartek.
18 maj 23:16
Ajtek: Basia, kilkanaście osób tutaj jest rozpoznawalnych i nie podoba mi się podszywanie pod te osoby, m. in. pod Ciebie i Godzia. Dla stałych bywalców te podszywki to smiech. Chyba wczoraj był wątek założnony przez "podszywacza Godzia", w którym zostałem obrażony. Zero reakcji z mojej strony bo i po co. Wiem iż nie był to prawdziwy Godzio. Nie mniej jestem za wprowadzeniem stałych ników. Szkoda, aby kilku smarków niszczyło pozycję i reputację solidnych pomagaczy emotka.
18 maj 23:24
picia: dobre i to.ostatnio tez kilka razy mi sie zdarzylo przezyc jak ktos sie pode mnie podszywal i wypisywal jakies bzdury.
18 maj 23:25
picia: stali bywalcy to poznaja ze ktos sie podszywa. ale np gdy komus pomagam i nagle ktos podszywajacy sie obrazi osobe ktorej pomagam to juz jest niefajne.
18 maj 23:28
Bezimienny: tylko jest problem emotka jak teraz udowodnić że np Basia to jest ta prawdziwa Basia i to ona powinna mieć zarejestrowany ten nick?
18 maj 23:28
Ajtek: Kto wie, ten wie. Spokojna Twoja uczesana emotka.
18 maj 23:30
Eta: emotka
Basiek: Ogólnie... to świetna nowina. emotka To czekamy emotka
Basia: ⇒Bezimienny Myślę, że Jakub o to zadba. Jeżeli chodzi o moderatorów zna ich adresy e−mail i IP (jeżeli stałe). Co do innych osób no cóż.......... Jeżeli ktoś inny zarejestruje się np.jako Bezimienny, poinformujesz o tym Jakuba i jakoś pewnie temu zaradzi, albo zarejestrujesz się jako "PrzwdziwyBezimienny", "OldBezimienny" czy coś w tym rodzaju i stali bywalcy szybko zorientują się "kto jest kto"
19 maj 11:33
Kasia: dobry pomysł lol
19 maj 11:50
Rafaman: wczoraj ktoś się podszył pod kogoś i mnie obrażał lol Wprowadzić rejestracje pod nicki to dobra rzecz, jedynie zostawcie konto "gość" żeby ludzie mogli sobie je nazwać z wyłączeniem nicków zarejestrowanych+każdy post zawiera w sobie IP z którego dana osoba pisała widoczne tylko dla administratora, spam=ban na IP ,tak samo wyzywanie ludzi . Jakub musiałby do tego stworzyć regułę co trochę zajmie .Jedynie co może być uciążliwe to zmienne IP neostrady której większość z nas używa.
19 maj 13:56
Basia: rejestracja nicków nie będzie obowiązkowa; będą tylko nicki zastrzeżone dla tych, którzy sobie tego życzą; reszta pozostanie bez zmian; można wchodzić bez logowania i pisać, tylko nie można używać tych zastrzeżonych nicków
19 maj 14:05
Rodney: Skoro takie zmiany to moze jeszcze opcja jakies odznaczenia problemow, ktore zostaly rozwiazane ?
19 maj 14:45
Mila: Ja proponuję opracować e−etykietę: jasno napisać czego nie wolno.
19 maj 16:11
kylo1303: Tylko co dalej? Jak ja egzekwowac, blokowac uzytkownikow za jej nieprzestrzeganie? Bo tak to i teraz jest emotka
19 maj 16:35
Jack: ...albo wpisy tylko dla zarejestrowanych... co z pewnością zmniejszy nieco liczbę osób zostawiających zadanka.
19 maj 21:50