Całka
Paweł: Oblicz całkę nieoznaczoną:
Z góry dzięki z jakieś wskazówki
18 maj 15:05
Ciasny: mianownik 1 + (x2)3 i przez podstawienie przynajmniej tak mi sie wydej
18 maj 15:07
Paweł: też widzę, ale wtedy dt=wychodzi dx/2x
18 maj 15:08
Adrian: sory robisz x32
czyli
t = x3
dt = 3x2
18 maj 15:11
Adrian: zmienilem nick

(x
3)
2 w ten sposob
18 maj 15:12
Paweł: Hm ok, ale dalej się gubię

x
3=t
Dt=3x
2*dx
ok i z tego mi wychodzi
i teraz co z tym fantem

?
18 maj 15:19
18 maj 15:20
Adrian: btw uczysz sie do sesji czy tak dla siebie ?
18 maj 15:22
Paweł: Tak, do sesji
18 maj 15:23
Adrian: ja mma zamiar od dzisiaj przez miesiąc robić powtórke z analizy czyli na oko z 20 całek
rozwiązywać. Gorzej będzie z teorią baba zstrasznie się nią jara więc pewnie będzie
18 maj 15:24
Paweł: No, ale coś kumasz to jakoś dasz radę.
18 maj 15:25
Adrian: nie wiem czy to jest kumanie po prostu stosuje wzory a zastosowania całek jak i pochodnych nie
znam szkoda, że nam nie powiedzieli po co się tego uczymy, może po sesji powiedzą
18 maj 15:27
Paweł: To nie ma znaczenia do czego Ci to.. Na studiach masz to zaliczyć i tyle
18 maj 15:31