Oblicz logarytm
czajo: log3√3181=?
Nie chciało wejść ale to jest logarytm przy podstawie 3√3
18 maj 13:02
18 maj 13:04
Maslanek: Jeśli chcesz wstawić wyraz większy niż 1 znakowy to wsadzasz go w klamry { ... }
18 maj 13:04
Maslanek: Picia na posterunku. Drżyjcie
18 maj 13:05
picia: haha

bardzo smieszne

a disco polo rzadzi!
18 maj 13:06
czajo: Dzięki Maslanek i picia tylko mam jeszcze taki problem, bo mam podane 4 odpowiedzi z czego
jedną jest dobra.
a) −23 b)−83 c)−6 d)−8
18 maj 13:10
Maslanek: 3(3/2 * x) = 3−4
3x/2 = −4
18 maj 13:12
picia: oblicz to bedziesz wiedzial ktora jest dobra

. przedstaw obie liczby np zeby bylo 3 w
podstawie potegi i przyrownaj wykladniki.
18 maj 13:13
czajo: Klapa, próbuje ale ciągle mi jakieś niestworzone wyniki wychodzą..
18 maj 13:17
Maslanek: 3x=−8
18 maj 13:19
picia: | 3 | |
| x= − 4 czego nie wiesz? |
| 2 | |
18 maj 13:19
czajo: Aaa już łapie. W jednym miejscu błąd robiłem ale gdy teraz powtórzyłem to też mi dobrze −8
wyszło. Dzięki wielkie.
18 maj 13:21
picia: to jaka jest prawidlowa odp?
18 maj 13:22
czajo: Upewniłem się u kolegi to właśnie −8
18 maj 13:24
Maslanek: Raczej nie. Próbuj dalej
18 maj 13:24
picia: nie. to nie jest koncowy wynik
18 maj 13:25
picia: dobrze ze picia na posterunku i spytal
18 maj 13:26
Maslanek: Drżyjcie nicponie!
18 maj 13:27
czajo: A nie... To nie czasem −83?
18 maj 13:30
Maslanek: Czasem tak
18 maj 13:30
picia: hmm... chyba tak
18 maj 13:31