dla jakich wartości parametru m układ równań
malwinaa: {x2+y4x
{y=x+m
ma dokładnie jedno rozwiązanie?
18 maj 11:30
Skipper: ... to może zapisz choć poprawnie −
18 maj 11:35
malwinaa: no to ma być pod jedną klamrą ja nie wiem jak to zrobic
18 maj 11:39
Skipper: a gdzie jest to pierwsze
równanie
? ...
=
18 maj 11:40
malwinaa: aha {y+4=x2
{y+4=2x
18 maj 11:43
Skipper: ... oj
malwinko ... jeszcze raz ....spokojnie −
18 maj 11:47
malwinaa: jest takie zadanie Dla jakich wartości parametru m układ równań {x2+y4x {y=x+m ma dokładnie
jedno rozwiązanie? i nic wiecej nie ma
18 maj 11:50
Skipper: Ty napisz porządnie te równania ... oddzielnie ... bo bzdety wypisujesz ... znówe nie ma znaku
=
18 maj 11:52
malwinaa: {y+4=x2 tu mi wyszło ze y=0 a x=2
{y+4=2x
{x2+y=4x
{y=x+m
18 maj 11:57
Skipper:
...szkoda słów ...
18 maj 11:59
Skipper: ... potrafisz przepisać zadanie bez swoich uwag?
18 maj 12:00