usun niewymiernosc
fg:
| 24 | |
| czy wynik to 6−√5? chciałbym sprawdzic czy dobrze mam |
| √5+1 | |
18 maj 10:55
fg:
znaczy 6−6√5 poprawka
18 maj 10:57
fg:
| 5−6:5−3 | | 1 | |
| czy wynik to |
| ? |
| 54 | | 5 | |
18 maj 11:02
picia: pierwsze dobrze, drugie źle
18 maj 11:04
fg:
hmm a drugie gdzie robie błąd?
| 5−6:5−3 | | 53 | |
| = |
| korzystam a am:an= am−n czyli bedzie −6−(−3)= 3 |
| 54 | | 54 | |
18 maj 11:13
fg:
| | 5−3 | |
aa pardon to jest −3  czyli |
| |
| | 54 | |
18 maj 11:16
fg:
ale w ogole zle przepisałem przykład w liczniku ma byc 5−6:5−9
18 maj 11:18
picia: no to wtedy sie zgadza
18 maj 11:20
fg:
ok dziękuje za sprawdzenie
18 maj 11:21
picia:
18 maj 11:22