F. liniowa
Pilne: f(x)= −√3+2+b, x∊R
a) Podaj miarę kąta nachylenia wykresu funkcji do osi OX
b) Wyznacz wszystkie takie b, dla których miejsce zerowe funkcji jest liczbą
c) Napisz wzór funkcji liniowej g, której wykres jest prostopadły do wykresu funkcji i
przechodzi przez punkt A(−4√3,3)
17 maj 22:51
ewa: chyba zgubiłes gdzieś x we wzorze funkcji

?
17 maj 23:15
Pilne: no tak, ...−√3x...
17 maj 23:17
Mila: a)tgα=−
√3
tg60=
√3
tg(180−60)=−
√3
α=120
b) czegoś brakuje.
c)a
1*a
2=−1
−
√3*a
2=−1
podstaw wsp. punktu A i oblicz b
17 maj 23:26