okręgi.
bruno.: 
Dany jest okrąg o równaniu : (x+3)
2 + (y−5)
2 = 36.
Jedna ze średnic okręgu zawarta jest w prostej :
y=−3x+5
y=5x−3
y=−x−2
y=2x+11
17 maj 22:20
ewa: środek okręgu S=(−3, 5)
musi należeć do średnicy . Sprawdź do której prostej należy i juz
17 maj 22:25
ewa: I jak wyszło?
17 maj 22:26
ewa: Do ostatniej bo 5=2*(−3)+11
17 maj 22:28
bruno.: dzięki. ; ]
17 maj 22:30
bruno.: wyszło ; ) no , to ostatnie
17 maj 22:30
bruno.: liczyłam po kolei a to dopiero ta ostatnia i tyle zeszło mi ; )
17 maj 22:31