matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamki pliiiissss
madzia :
Zadanie 3. Zamień ułamek okresowy 0,(123) na ułamek zwykły.
17 maj 21:59
Bezimienny:
1640
17 maj 22:01
Mila:
x=0,123123......./*1000 1000x=123,123123... 1000x−x=123 999x=123 dokończ
17 maj 22:07