matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg ctg sin cos
alice.:
nie istnieje kąt α taki że : tgα=
8
7
sinα=
7
8
sinα=
8
7
tgα=
7
8
17 maj 21:29
Mila:
|sinα|≤1, wybierz teraz
17 maj 21:33
bruno.:
7
8
17 maj 21:34
Eta:
−1≤sinα≤1
8
1
sinα=
= 1
>1 −−− taki kąt α nie istnieje
7
7
odp c)
17 maj 21:35