matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
skala podob.
alice.:
jak obliczyć skalę podobieństwa 2 trójkątów . 1 ma pole 49cm
2
a 2 ma pole 98cm
2
?
17 maj 21:25
Mila:
P
=k
2
P'
98
=k
2
dokończ
49
17 maj 21:27
picia:
P
1
k
2
=
P
2
17 maj 21:28
alice.:
k=
√
2
; ) Dziękuję.
17 maj 21:31
Mila:
17 maj 21:31