pierwiastek
asik: jak wyciagnąc pierwiastek 4 stopnia z 3125?
17 maj 21:12
Eta:
dwa razy kliknąć pierwiastek na kalkulatorze ≈7,48
17 maj 21:15
ewa: 3125=25*25*5=54*5
4√3125=54√5
17 maj 21:15
picia: sprawdzona metoda

3125|5
625 |5
125 |5
25 |5
5 |5
1
czyli 5
4√5
17 maj 21:17
meg: 3 √35
6 wrz 22:32
Bogdan:
a * √an = a * an/2 = a1 + (n/2)
6 wrz 22:35
asdf: meg chyba ma źle
6 wrz 22:44
Bogdan:
3125 = 55 = 54 * 5
4√3125 = 54√5 tak jak pokazał(a) picia
6 wrz 23:29
lisa: 7√−128
19 lis 16:46
Janek191:
7√−128 = − 2
19 lis 17:00