sześcian
knock: szcześcian liczby 2 + √3 jest równy ile ?
17 maj 19:34
Mateusz:
(2+√3)3=.......
skorzystaj ze wzoru skróconego mnożenia
17 maj 19:57
knock: ale wychodzi mi źle tzn nie ma takiej odpowiedzi 35 + 12√3
17 maj 20:08
Eta:
...=23+3*22*√3+3*2*(√3)2 +(√3)3= 8+12√3+18+3√3=.......
17 maj 20:11
picia: pokaz obliczenia. mi wyszlo inaczej.
17 maj 20:12
knock: √33 = 3√3 ?
17 maj 20:13
knock: wszystko mam tak samo tylko ten pierwiastek napisałam że to 9 ..
17 maj 20:14
knock: aaa no fakt to 3√3
17 maj 20:16
Eta:
17 maj 20:17
knock: mój głupi błąd
17 maj 20:17
picia: (√3)3=√3*√3*√3=3√3
17 maj 20:17
knock: dzięki za naprowadzenie ; ))
17 maj 20:18
knock: no, teraz już wiem bo czasem takie głupoty pisze , że ...; d
niby łatwe, ale jakoś nie pomyślałam..
17 maj 20:19
picia: 
licz wolno,stara zasada
17 maj 20:20
knock: dzięki jeszcze raz ; ))
17 maj 20:20
konrad92: nie zawsze da sie wolno liczyć
17 maj 20:26