dziękuję
marta: wyznacz jądro i obraz podanego przekształcenia liniowego:
L:R2→R2 , L(x,y)= (2x − y , 3y − 6x)
17 maj 19:30
Krzysiek: jądro przekształcenia liniowego znajdziesz rozwiązując układ równań :
(2x−y, 3y−6x)=(0,0)
ImL ={(2x−y,3y−6x) , x,y∊R } ={x(2,−6)+y(−1,3) ,x,y∊R } =Lin{(2,−6),(−1,3)}
jednak (2,−6) i (−1,3) są liniowo zależne
więc wymiar obrazu wynosi 1
17 maj 19:38
marta: bardzo dziękuję
17 maj 20:07
bla bla: Ω∞≤≥∊→←∑≈≠Δγβα
3 mar 18:49
gghg:

βγΩΩΩΩπδββδ≈≠≠
4 sty 13:22
dsfsdfsdfsdf:
19 sty 22:28