Prosze o pomoc
mariusz: | | 1 | | 1 | |
y= |
| (x−1)2−4 |
| przedstaw funkcje w postaci ogolnej i iloczynowej |
| | 2 | | 2 | |
17 maj 19:26
picia: podnies do potegi i zapisz w postaci ogolnej. policz x1 i x2.
17 maj 19:30
mariusz: postać ogólna będzie x2−2x−8 ?
17 maj 19:32
picia: a czemu wymnozyles *2?
17 maj 19:37
asdf: | | 1 | | 1 | |
y = |
| (x2 − 2x + 1) − 4 |
| |
| | 2 | | 2 | |
y = x
2 − 2x + 1 − 9
y = x
2 −2x − 8
17 maj 19:39
picia: @asdf skad Ci sie to wzielo?
17 maj 19:41
picia: wg mnie funkcja wyglada tak
17 maj 19:44
asdf: | | 1 | |
myślałem, że y = x2 − 2x − 8 jest równe y = |
| x2 − x − 4 |
| | 2 | |
a jednak nie..
17 maj 19:48