matematykaszkolna.pl
politechnika matroz: witam, co sądzicie o Politechnice Śląskiej? Mam zamiar studiować tam energetykę. Czy waszym zdaniem to uczelnia na wysokim poziomie?
17 maj 19:05
Daniel: tak, na bardzo wysokim emotka http://www.perspektywy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=5090&Itemid=928 POLECAM ENERGETYKE, przyszlosciowy kierunek ..
17 maj 19:12
matroz: @Daniel może to nieodpowiednie z mojej strony, z góry − sory, ale zapytam, czy Twoja odp nie jest może ironią? Głupie pytanie, ale na necie spotkałem się z różnymi wypowiedziami, szczególnie ze strony studentów PW i PWr
17 maj 19:19
Daniel: niee, ale tez sobie zadałem to pytanie bo tak brzmi troche jakby była to ironie. Ale zapewniam Cie ze 5 miejsce w rankingu to wysokie miejsce i jest tam napewno wysoki poziom. Uczelnia WAT która plasuje się na ósmej pozycji poziomem nie odstaje od czołówki. Ja zamierzam studiowac na PW i mam szacunek dla kazdego co podejmuje decyzje studiowania z głowa emotka. Jak badzo chcesz studiowac energetyke i interesuje Cie to, jak najbardziej polecam Ci uczelnię z pierwszej dziesiątki .
17 maj 19:22
matroz: z mojej strony nie było nigdzie ironiiemotka A orientujesz się może w progach? Nigdzie w necie ich nie ma. Będę miał ok. 94% z matmy podstawy i 52−62% z rozszerzenia. Czy wg Ciebie dostanę się? Jeśli ktoś inny zna odp to poproszęemotka
17 maj 19:29
Daniel: co więcej, w rankingu kierunków technicznych Poltechnika Śląska zajmuje 4 miejsce . Oczywiscie nie sugerowałbym sie za bardzo tym rankingiem, bo za kilka lat moze sie wszystko zmienic emotka.
17 maj 19:30
matroz: ponadto należy mieć świadomość, iż uczelnia wszystkiego nie załatwia, ważne są własne ambicje, samodzielna nauka, podejście itp. ponawiam pytanie co do tego, czy się dostanę − jeśli ktoś jest w stanie udzielić mi odpowiedzi to proszęemotka
17 maj 19:35
Daniel: nie mam pojęcia jakie tam progi są . Powiedz mi co tam jest punktowane, jakie przedmioty i jaki przelicznik tam maja
17 maj 19:35
Daniel: dokładnie, uczelnia wszystkiego nie załatwia− świete słowa − twoje ambicje i doswiadczeniee to jest twoja przyszlosc (po drodze znajomosci i cwaniactwo ^^emotka
17 maj 19:36
matroz: P = 0,6 x W (główny) + 0,4 x k x W (dodatkowy) gdzie: P − liczba punktów w postępowaniu kwalifikacyjnym W (główny) − liczba punktów (%) uzyskanych na maturze z matematyki (poziom podstawowy) W (dodatkowy) − liczba punktów (%) uzyskanych na maturze z przedmiotu do wyboru przez kandydata (matematyka rozszerzona, fizyka z astronomią, chemia, biologia, informatyka, geografia, język polski, język obcy nowożytny) k = 0,5 dla poziomu podstawowego k = 1 dla poziomu rozszerzonego lol, to jest rekrutacja na każdy kierunek; oznacza to, że możemy dostać się na machatronikę zdając biologię
17 maj 19:47
matroz: Tu jest rekrutacja na PolŚl http://rekrutacja.polsl.pl/Strony/Witamy.aspx
17 maj 19:47