matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
desperate:
ciąg (a
n
) o wyrazie ogólnym a
n
=
1
n
jest ciągiem: rosnącym malejącym arytmetycznym geometrycznym
17 maj 18:34
Alkain:
malejącym
17 maj 18:36
desperate:
dziękuję . ; )).
17 maj 18:36
asdf:
a
1
= 1
1
a
2
=
2
1
a
3
=
3
(...)
1
a
n
=
n
17 maj 18:43
desperate:
dzięki ; )
17 maj 18:45