matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
Magda:
Bardzo proszę o pomoc w zadaniu. Narysuj wykresy funkcji ; f(x) = 4
−
x
, g(x) = (
1
5
)
−
x
, h(x) = (
3
2
)
−
x
a) odczytaj z wykresow podstawowe wlasnosci tych funkcji b) ktore wlasnosci sa wspolne dla tych 3 funkcji
17 maj 18:25