Poszukuje Tima!!
masakra matma: Czy jesteś gdzieś Tim

Jeśli jesteś to odezwij sie dobrze.
25 kwi 16:16
tim: Tak żyję
25 kwi 16:17
masakra matma: to słuchaj zrobilam zadanie sprawdzisz mi je
25 kwi 16:26
tim: Jasne

. Daj tu.
25 kwi 16:27
masakra matma: no juz piszę
25 kwi 16:29
masakra matma: doprowadz di najprostszej postaci, korzystając z własności:
a) a8 : a3 kreska ułamkowa (a2)3 : a5 = a8 : a3 kreska ułamkowa a6 : a5 = a5
kreska ułamkowa a
b) ( a* b)3 * a5 = a3 * b3 * a5= a8 * b3
c) x2 * ( x4)2 : x3 = x2 * x8 : x3= x10 : x3 = x7
25 kwi 16:35
tim: c) ok

b) ok

a) Zaraz sprawdzę.
25 kwi 16:43
tim:
I ułamki piszemy: U {licznik}{mianownik}
25 kwi 16:44
masakra matma: no niestety troche techniki i zagubiony człowiek przez te ułamki. to dobrze ze chociaż
dwa przykłady zrobiłam
25 kwi 16:51
tim: Tzn pierwszy dobrze, ale poprostu jakby nie skończony

!
25 kwi 16:55
masakra matma: dzieki serdeczne za pomoc
25 kwi 17:05