rysowanie wykresów funkcji
ja: Siemka. Jeśli możecie to pomóżcie mi ruszyć to zadanie.
y=|x2−4|−1
−pierwszy wykres funkcji to będzie: x2 − 4
−drugi: |x2−4|
−ostatni: |x2−4|−1
wyznaczam z tego miejsca zerowe: 2 i −2
następnie wierzchołek, ale wychodzi mi W=(2,−4) a pierwsza współrzędna to powinna być 0.
Powiedzcie mi, czy źle wyznaczyłem miejsca zerowe czy wierzchołek i naprowadźcie mnie na
odpowiedni kierunek.
Z góry dzięki za pomoc.
17 maj 17:01
Daniel: miejsca zerowe zle napewno
17 maj 17:04
Daniel: 0=|x2−4|−1
17 maj 17:04
Daniel: pffff nie spojrzalem jak ty robiłes tylko na funkcje i jej msc zerowe

soraa zaraz pomoge
17 maj 17:05
Daniel: y=|(x−2)(x+2)|−1
rysujemy wykres funkcji x2−4
nastepnie go odbijamy, wszystko to co pod osią nad OŚ X
a nastepnie obnizamy go o −1
17 maj 17:07
Daniel: p=0
q=−1
dla x2−4
17 maj 17:11
ja: dzięki. już wiem co źle robiłem.
Niech ci Bóg tę pomoc w dzieciach wynagrodzi
17 maj 17:18