matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierz
Tarkus:
rozwiazac rownania macierzowe 2 5 4 −6 1 3 * X = 2 1
17 maj 16:54
Krzysiek:
AX=B detA≠0 ⇒istnieje A
−1
X=A
−1
B
17 maj 17:07
AS:
Wynik końcowy: 2 −23 0 8
17 maj 17:12