Rachunek prawdopodobieństwa
Patrycja: Ile może istnieć kodów mających na początku cztery litery, a następnie trzy cyfry ( litery i
cyfry mogą się powtarzać), jeśli mogą w nich wystepować:
a) jedynie litery: V, X, Y, Z oraz cyfry 1,3,5,7,9
b) jedynie litery: A, B, C, D, E, F, G, H oraz cyfry: 1,2,3,4,5
c) wszystkie litery alfabetu (jest ich 26) i wszystkie cyfry ( jest ich 10)
PROSZĘ O POMOC!
17 maj 15:27
Alkain: a)
Mamy do dyspozycji tylko 4 litery i 5 cyfr i mogą się powtarzać więc
4*4*4*4*5*5*5= Oblicz
b)
Tutaj mamy 8 liter i 5 cyfr więc
8*8*8*8*5*5*5=
c)
26*26*26*26*10*10*10*10
Pytaj jak czegoś nie rozumiesz
17 maj 15:37
Domiii: a w c nie powinno byc 26*26*26*26*10*10*10?
18 paź 17:08
Hmm: Powinno =P
7 gru 15:43