matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
Michaś:
Rozwiąż równanie: 2 * 6
1−x
= 5
x
17 maj 12:07
Artur z miasta Neptuna:
2* 6
1−x
= 5
x
2*6
/
6
x
= 5
x
2*6 = 30
x
12 = 30
x
⇔ x = log
30
12 = ....
17 maj 12:16
Michaś:
dzięki
17 maj 13:26