Algebra
Ciasny: Masakra nawet nie rozumie o co w poleceniu chodzi pomożecie mi ?
Which of the following are linear combination of u = (0; 1; 2) and v = (2; 0;−1) ?
(a) (2; 1; 3) (b) (−2; 2; 5) (c) (0; 0; 0)
17 maj 10:54
think: polecenie to: który z wektorów stanowi kombinację liniową u i v czyli:
α(0; 1; 2) + β(2; 0; −1) = (2β; α; 2α − β)
17 maj 11:11
Aga1.: Dla α=2 i β=−1
wektor [−2,2,5] jest równy 2[0,1,2]−[2,0,−1]
17 maj 11:45
Artur z miasta Neptuna:
czyżby ktoś na Erazmusie siedział?
17 maj 12:12
Ciasny: think i co mi dalo to ze mam (2β; α; 2α − β), sprawdzam po kolei dla a) b) i c) ?
17 maj 14:34