matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna 1/x
Paulina:
Mam obliczyć pochodną z f(x) = 1/x Czy zrobiłam to dobrze? f'(x) = (1/x)' = (x
−1
)' = −1x
−1−1
= −x
−2
= −1/x
2
17 maj 09:43
Aga1.:
Dobrze.
17 maj 09:49
Paulina:
Dzięki
17 maj 09:50