matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log40-log4 jest równy ?
zosiaa:
log40−log4 jest równy ?
17 maj 08:54
Artur z miasta Neptuna:
log40 −log4 = log(4*10) − log4 = log4 + log10 − log4 = log10 = 1
17 maj 09:04
Aga1.:
lub
40
log40−log4=log
=log10=1.
4
17 maj 09:05