prosiłbym o pomoc
figho: oblicz pochodną funkcji złożonej f(x) = 7√4−2sin5x
16 maj 18:43
figho: już nie trzeba
16 maj 18:44
figho: lol
16 maj 18:49
figho: co za debil sie tymi wpisami bawi?

!
16 maj 18:49
Krzysiek: podstawienie:
u=4−2sin5x
16 maj 18:58
Eta:
f(x)= (4−2sin5x)
1/7
| | 1 | | 10 | | cos5x | |
f'(x)= |
| *(4−2sin5x)−6/7* (−2cos5x)*5= − |
| * |
| |
| | 7 | | 7 | | 7√(4−2sin5x)6 | |
16 maj 18:59
figho: dzięki wielkie

zrobilem sam i wszystko sie zgadza

dziekuje
16 maj 19:03
Eta:
I tak trzymaj
16 maj 19:05