zadania
mr.WEST: zad 1. rozwiąż układ równań metodą podstawiania: {2x+3y=5 6x−y=5 zad 2. rozwiąż układ równań
metodą przeciwnych współczynników: {2x−4y=8 3x+5y=−1 zad 3. oblicz pole koła, którego obwód
jest równny 12pi cm.
16 maj 18:35
16 maj 18:36
16 maj 18:36
mr.WEST: co
16 maj 18:37
Eta:
Popracuj nieco samodzielnie
16 maj 18:38
ManFanUtd: 2.)
{2x+3y=5
{6x−y=5
{−6x−9y=−15
{6x−y=5
−9y−y=−10
−10y=−10
y=1
2x+3=5
2x=2
x=1
16 maj 18:41
ManFanUtd: Reszte na bank umiesz ,zadania na poziomie5podstawówki
16 maj 18:42