matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
mmm:
−140=[3+(−2n+5):2]*n prosze o dokończenie
16 maj 18:25
mala2:
2
−140=[3+(−n+
)]*n
5
2
−140 = (3 − n +
)*n
5
2
−140 = 3n − n
2
+
n
5
2
n
2
− 3
n − 140 = 0
5
Δ = 14289
16 maj 22:47
Ajtek:
mala2
nie rozwiązuje się czegoś co nie jest jasno zapisane. A jak już rozwiązujesz, to chociaż zrób to dobrze. Ile to jest 5:2?
16 maj 22:52
asdf:
−2n + 5
−140 = [3 +
] * n
2
11
−140 = (
− n) *n
2
11n
−140 =
− n
2
2
−280 = 11n − 2n
2
2n
2
− 11n − 280 = 0 delcia i jazda
16 maj 22:59