matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkaty
krotka:
kazde z ramion trojkata rownoramiennego ma dlugosc 3 a pole tego trojkata jest rowne 2. znajdz miary katow tego trojkata.
16 maj 17:49
Eta:
1
P=
*3*3*sinβ
2
9
4
*sin β=2 ⇒ sinβ=
≈ 0,4444 ⇒β≈ 26
o
2
9
180
o
−26
o
to: α=
=.........
2
16 maj 18:07