Pomoze ktos??
My5dreams: My5dreams: ktos pomoże jeszcze?
1.basen ma kształt prostopadłościanu o długości 20 m i szerokości 15m. Do basenu wlano 225 m3
wody
a)podaj poziom wody w basenie
b)o ile cm podniesie sie poziom wody po dolaniu 90 000 litrów wody
2.narysój ostrosłup parawidłowy trójkątny i zaznacz kąt nachylenia wysokości ostrosłupa do
sciany bocznej.
3. Przekątna przekroju osiowego walca ma długość 12 cm i tworzy ze ścianą podstawy kąt
600.oblicz objetość i pole całkowite tego walca
16 maj 17:31
Maslanek: a)
| | V | | 225m3 | |
H= |
| = |
| = ... |
| | Pp | | 300m2 | |
b)
dV = 90 000 dm
3 = 90m
3
| | dV | | 90m3 | |
dH = |
| = |
| =... |
| | Pp | | 300m2 | |
16 maj 17:33
Artur z miasta Neptuna:
20*15 = 300m
2
a) wlano 225m
3 ... więc 225m
3 = 300m
2* x m .... wylicz x

b) 1litr = 1md
3 .... 1'000litrów = 1m
3 .... 90'000litrów =90m
3 .... reszta analogicznie jak
(a)
16 maj 17:34
My5dreams: za tempa jestem.... do tego. juz nie trudzcie sie ale dziekuje
16 maj 17:37