matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
mary:
Wyznacz wielomian H(x) = 3(W+3) − x * P, gdzie W(x) = x
4
− 3x
3
−x
2
+ 3x P(x) = x
3
+3x +2
16 maj 16:43
Maslanek:
3x
4
− 9x
3
− 3x
2
+ 9xx +9 − x
4
−3x
2
− 2x = ...
16 maj 16:45