matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
Maryla :
Boki trójkąta mają długość AB= 10 AC−12 BC=11 Połączono środki boków , powstał trójkąt a1,b1,c1 oblicz obwód.
16 maj 16:15
Eta:
1
ΔA
1
B
1
C
1
~ ΔABC w skali k=
2
1
to Ob(A
1
B
1
C
1
)=
Ob(ΔABC)=..........
2
16 maj 16:24