matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
selenka:
suma sinusow katow ostrych w trojkacie prostokatnym wynosi 3
√
5
/5. oblicz iloczyn sinusow tych katow.
16 maj 15:58
Aga1.:
3
√
5
sinα+sinβ=
//
2
5
sinβ=cosα
9*5
sin
2
α+cos
2
α+2sinαcosα=
25
9
1+2sinαcosα=
dokończ
5
sinαcosα= sinαsinβ=
16 maj 16:04