matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Majka:
wyznacz wzor ogolny ciagu jesli jego wykres zawiera sie w prostej: −prostopadlej do prostej y=3x oraz a
6
=7
16 maj 15:57
Artur z miasta Neptuna:
y=3x
1
prostopadła ma równanie y = −
x + b
3
wyznacz 'b'
16 maj 15:59