| 1 | 9 | 25 | ||||
Czy istnieje granica ciągu : a1 = 1 | a2=1 | a3=1 | ||||
| 8 | 16 | 32 |
| 57 | ||
a4=1 | ||
| 64 |
| 121 | 249 | |||
a5=1 | a6=1 | |||
| 128 | 256 |

| 1 | 9 | 16 − 7 | 7 | |||||
1 | = | = | = 2 − | |||||
| 8 | 8 | 8 | 8 |
| 9 | 25 | 32 − 7 | 7 | |||||
1 | = | = | = 2 − | |||||
| 16 | 16 | 16 | 16 |
| 25 | 57 | 64 − 7 | 7 | |||||
1 | = | = | = 2 − | |||||
| 32 | 32 | 32 | 32 |
| 57 | 121 | 128 − 7 | 7 | |||||
1 | = | = | = 2 − | |||||
| 64 | 64 | 64 | 64 |
| 7 | ||
an = 2 − | ||
| (2)n+2 |