matematykaszkolna.pl
Czy graniastosłup może mieć 9 ścian, 9 krawędzi Janek:
16 maj 12:53
Aga1.: 9 krawędzi ma graniastosłup trójkątny, a ścian łącznie z podstawami 5.
16 maj 12:56
Artur z miasta Neptuna: aby graniastosłup miał 9 ścian musi mieć dokładnie 7 ścian bocznych (bo dwie ściany to jego podstawy). W takim razie krawędzi na pewno będzie miał więcej jak 9 (bo na samych podstawach będzie to 2*7 = 14 ... plus krawędzie boczne 7 ... w 21) Poszukaj na necie −−− jest dokładna proporcja pomiędzy ścianami bocznymi, krawędziami i przekątnymi graniastosłupów.
16 maj 12:56
Mila: Dzień dobry Artur, dawno nie widziałam Cię na forum.emotka
16 maj 15:00
Artur z miasta Neptuna: ojj −−− dużo pracy miałem ... i tłumaczenia ludziom od siebie z roku − 'po co są całki oznaczone'
16 maj 15:04
Artur z miasta Neptuna: dzień dobry i aż się wzruszyłem że ktoś mnie kojarzy tutaj emotka
16 maj 15:05
Mila: Artur dużo osób.No to powodzenia z tymi całkami.Który rok?
16 maj 15:11
Artur z miasta Neptuna: ja ... obecnie pierwszy (inżynieria sanitarna) ludzie mnie po nogach całują, bo nie przepisałem sobie matmy (mgr inż matemtyki finansowej oraz MSc of financial mathematic)
16 maj 15:25
Ajtek: Witaj Mila emotka. Cześć Artur..., siedzieliśmy razem w wątku z c. arytmetycznym i się nie przywitałem z Tobą. Kompletny brak kultury wyszedł z mojej strony. A pamięta tutaj Ciebie dużo osób emotka.
16 maj 15:28
Mila: Tak, to rozumiem, jesteś królem!
16 maj 15:31
Mila: Ajtekemotka
16 maj 15:32
Artur z miasta Neptuna: właśnie widziałem ... że nawet jakiś 'podszywacz' był emotka Witam witam Chciałem tutaj wejść zaraz po maturze z matmy ... ale jakoś czasu nie było ... a teraz w sumie już zaraz po zajęciach i będzie cisza.
16 maj 15:33