Ruch drgający
hwdtel i bocian:
| | 5 | |
Punkt materialny drga harmonicznie.Jeśli po czasie t= |
| T(od rozpoczęcia ruchu),stosunek |
| | 36 | |
energii potencjalnej do kinetycznej wynosi 3 to równanie ruchu tegoż punktu ma postać:
A.....(ωt−φ)
| | 2π | |
A−amplituda,T−okres,ω(tradycyjnie)= |
| |
| | T | |
W miejsce kropek wpisz sin lub cos,w miejsce φ−jego wartość
16 maj 07:25
hwdtel i bocian: Oczywiście x=A...(ωt−φ)
16 maj 15:35
obywatel:
co jest,nikt nie zmoże ruchu drgającego,na tym forum−O nieroby i pasożyty
17 maj 10:55
17 maj 11:14
Artur z miasta Neptuna:
a może po prostu ciebie ingorujemy
17 maj 12:13
obywatel:
AS ; do boju−popraw się;x=A...(ωt−φ) (choć tak też pewnie mogło by być,gdyby nie to że
nie)
Ad azor,nie wcinaj się szczenię,skoro nic nie wnosisz,co za my−"zwiazek zawodowy nieformalnie
zorganizowanych,medialnych bandyckich prostytutek na wariackich papierach"Taka instytucja
nie ma racji bytu i zmień pseudo na to telewizyjne,żeby wszyscy wiedzieli coś za
bydlę,ewentualnie
możesz przesłać "ty my" swoją fotkę z kogutem na dupie!
17 maj 16:00