prosze pomozcie obliczyc mi X
kariolospodhamestronemdalikolo: 8+6+4+...+x=−220
−7−3+1+...+x=110
15 maj 21:51
Eta:
Szybciej by Ci poszło rozwiązanie tego zadania,niż pisanie Twojego nicku
15 maj 21:53
Mila: zgadza się
15 maj 21:56
Maslanek:
15 maj 21:58
kariolospodhamestronemdalikolo: już sam ogarnałem to
dzięki za pomoc, fajne forum..
15 maj 21:58
Eta:
Jasne,że fajne
15 maj 21:59
kariolospodhamestronemdalikolo: ej nie podszywaj sie za mnie,je tego dalej nie kapuje pomoze ktos,pisze długie niki zeby
szybciej znajdywac rozwiązanie zadan
15 maj 22:00
asdf: a
1 = 8
a
2 = 6
r = −2
a
n = 8 + (n − 1)(−2)
a
n = −2n + 10
−220 = n(9 − n)
−220 = −n
2 + 9n
n
2 − 9n − 220 = 0
Δ = 961
√Δ = 31
reszte dasz rade

, pamiętaj, że n ∊ N
+
15 maj 22:00
kariolospodhamestronemdalikolo: okej dzieki
15 maj 22:08