Obwód i Pole Koła
Kamil: Płyta lodowiska ma średnicę 8√5 m. Kasia chce przejechać wokół lodowiska, ile metrów będzie
musiała pokonać? Ile wody trzeba poświęcić na zalanie całego lodowiska?
15 maj 21:44
krystek: Droga =2πr średnica=2r
15 maj 21:48
krystek: a na jaka wysokość należy wylać wodę?
15 maj 21:49
picia:
r=4√5
obwod=2πr
P=πr2
15 maj 21:49
picia: ojj to chyba nie jest tak skomplikowane
15 maj 21:50
Kamil: nie jest podane więc, trzeba liczyć jakby to było płaskie. Mógłby ktoś od poczatku do końca
rozwiązać zadanie? Prosiłbym bardzo
15 maj 21:51