Trójkąt prostokątny i funkcje trygonometryczne
Kamil: W trójkącie prostokątnym boki mają długość odpowiednio: przyprostokątne √3 cm i 1cm,
przeciwprostokątna 2cm. Znajdź wszystkie funcje trygonometryczne α,β. Czy można podać miary
tych kątów
15 maj 21:42
Maslanek: Nie ma sensu podawać miar

Masz podać tylko funkcje trygonometryczne.
15 maj 21:43
15 maj 21:43
Aga1.: Można.
katy
300, 600, 900.
15 maj 21:44
Kamil: Więc jak ma wyglądać rozwiązanie tego zadania?
15 maj 21:51
Mila:

a=
√3
| | 1 | |
sinα= |
| ⇔α=300i β=600 trzeci kąt 900 |
| | 2 | |
15 maj 22:13
Mila: ?
15 maj 23:39