...
Aniaaa: Przekątne rombu mają długości 12 i 4 √3. Oblicz pole, obwód, długość wysokości oraz kąt ostry
tego rombu.
15 maj 19:07
Eta:

a
2=6
2+(2
√3)
2 ⇒ a=4
√3
| | d1*d2 | |
P= |
| = ........= 24√3 |
| | 2 | |
P= a*h ⇒ a*h=24
√3 ⇒ h=...........
P= a
2*sinα ⇒ a
2sinα= 24
√3 ⇒ sinα= .... to α=....
dokończ rachunki
15 maj 19:24
LoL2o10: d1=12
d2=4√3
P=1/2 d1*d2
P=24√3
Obw:
sc=6
sb=2√3
cb=?=x
x2=62+2√32
x=4√3
obw=4*x=16√3
P=12* d1*d2=x*h
P=24√3
24√3=4√3*h
h=6
Kat;
P=x2*sinα
24√3=48*sinα
sinα=√32⇒sinα=60st
15 maj 19:29