matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o Pomoc. ;)
Magda.:
π
Jaki promień ma kula o objętości równej
48
1
a)
64
1
b)
4
1
c)
8
Czy któraś z tych odpowiedzi jest poprawna ?
15 maj 18:59
Eta:
odp : b)
15 maj 19:04
Eta:
4
π
1
1
πR
3
=
⇒ R
3
=
⇒ R=
3
48
64
4
15 maj 19:06